Kopaszavató 2016


Október 14-én, pénteken, megrendezésre került az újonnan érkező nagygimnazisták felavatása, a kopaszavató. Tavaly a 10/3 nyerte el azt a lehetőséget, hogy most megszervezhesse ezt az eseményt.  A kopaszoknak most egész héten szokatlan ruhákban kellett járniuk. Osztályonként köntösben, melegítőben, otthonkában illetve láthatósági mellényben kellet tűrniük iskolatársaik meredt pillantásait.
 Szokás szerint a kilencedikesek előadhatták táncukat az egész iskola előtt pénteken, a szünetekben. Délután pedig vártak rájuk a további feladatok. A kilencedikeseknek a kopaszavatót megelőző hetekben meg kellett rendezniük egy kisebb színdarabot és le kellett forgatniuk egy filmet megadott témákban. Továbbá egy zászlót kellett készíteniük, és egy csatakiáltást is meg kellett beszélniük. A többi feladatot pedig a helyszínen tudták meg.  A szervezők remek munkát végeztek; pont eléggé voltak zavarba ejtőek és viccesek a feladatok. Az egész vetélkedőt egy tanárokból és diákokból álló zsűri pontozta és bírálta. Végül a 9/2-t hirdették ki győztesként, és ezáltal ők szervezhetik jövőre ezt az eseményt.
 Összességében nagyszerű kopaszavatón vehettünk részt. Főleg az, aki pártatlanul ment el, mint én. Hiszen akkor nem azzal foglalkozott, hogy épp hogy áll a kedvelt osztálya, nem idegeskedik, ha épp valamit elrontottak vagy esetleg rossz helyezést értek el egy feladatban. Egyszerűen jól szórakozik.





















Írta: Varholik Anna 11/1
Fényképezte: Kakuk Milán

Megjegyzések