Szavalás a Városház téren


Október 21-én pénteken Csoda’56 névvel flashmobot szervezett a Miskolci Nemzeti Színház, melynek keretein belül Guinness-kísérletre került sor. A terv az volt, hogy az 1956-os forradalom emlékére a miskolci Szent István téren 1956 középiskolás diák  szavalja el egyszerre Petőfi Sándor Nemzeti dal című versét. Örömmel jelenthetjük ki, hogy a rekord megdőlt.
I dáig eljutni nehéz volt, tekintve, hogy miután némi késéssel odaért minden iskola csoportja, egy-másfél órát álltunk a hol szemerkélő, hol zuhogó esőben és gyakoroltuk Petőfi versének értő, szenvedélyes szavalását Jordán Tamás színművész segítségével.
 Mindeközben egy diákot kiemeltek a tömegből, s ő vehette fel az 1956-os sorszámú pólót. Ez a megtiszteltetés engem ért. Nagyon nagy örömmel töltött el, hogy ilyen jelentős szerepet kaptam, hiszen ez az esemény a forradalom résztvevőinek és hőseinek állít emléket.
 Az időjárás nem kedvezett senkinek, ennek ellenére minden diák hősiesen helytállt, beleértve tanáraikat, kísérőiket és persze a szervezőket. Mindent összefoglalva a hideg, esős időn kívül ez az esemény nagyszerűre sikeredett. Remélem az 1956-os forradalom harcosai büszkék ránk.

Írta: Hegedűs Gréta 8/1

Megjegyzések