Iskolai hangverseny


Január 18-án, szerdán került megrendezésre a tanév harmadik hangversenye, melynek témája a flamenco volt.

Ha az iskolában járva-kelve bárkit megkérdeztem volna arról, hogy mi az a flamenco, szerintem mindenki azonnal rávágta volna, hogy egy tánc. Az előadás után már tudjuk, hogy a flamenco lényegében egy gyűjtőnév, mely táncstílusokat, zenét, és éneket foglal magába. Bizonyára a legtöbbünknek újdonság volt, hogy a flamenco őshazája Andalúzia, hogy a táncot kísérő hangszeres zene eleinte csak tapsot vagy egyszerű hangszereket jelentett, illetve, hogy maga a tánc nem koreografált, hanem a táncos egy maghatározott motívumkészletből improvizál.

Miután megismerkedtünk a flamenco fogalmával, magát a táncot is megcsodálhattuk. A táncosnő többfajta kosztümöt illetve táncműfajt is bemutatott, egyebek mellett láthattunk Alegríast, és Sevillanat is. A táncot gitár, cajon, flamenco gitár és flamenco ének kísérte.
Szerintem mindenkinek tetszett az előadás, a spanyol tagozatos diákoknak mégis talán kicsit különlegesebb lehetett a spanyol dalszövegek és zene hallgatása.

Összességében igazán érdekes hangversenyt láthattunk, melynek segítségével egy kicsit másféleképpen ismerkedhettünk a spanyol flamenco kultúrával. 


Szöveg: Tállai Borbála 9/KNY

Megjegyzések