2017 Herman-hét #1 - A jelöltek szemszögéből

Még a Herman-hét előtt készítettünk egy riportot az egyik szervezővel, Cserba Leventével, a 11/1 jelöltjével, aki elmesélte nekünk, hogyan látják a Herman-hetet a 11. évfolyamosok.


-     Hogyan választottátok ki mi legyen a kampányotok témája?
-     A Suicide Squad című mozifilmet a nyáron láttuk először, ekkor még nem tudtuk mik leszünk. Ősszel felajánlottuk az osztálynak. Egyébként a másik lehetőség a BuliOne lett volna, de mivel ezt az ötletet többen szerették az osztályból, így ez lett a kampányunk témája.

-     Hogyan telt a filmforgatás?
-     Mint a többiek, mi is profi filmest béreltünk, bajban voltunk hiszen sok jelenet az iskolán belül játszódott, így ügyelnünk kellett, nehogy sokan meglássanak, Ezért például bejöttünk szombati napokon is, ez meggyorsította a forgatás folyamatát.

-     Szembesültetek-e bármilyen nehézséggel?
-     Nagyon sok probléma volt. Emiatt tele is van bakikkal a filmünk, melyeket jelen pillanatban is javítunk. Leginkább a színészekkel, az oda nem figyeléssel volt a legtöbb probléma, de összességében szerintem nagyon jó filmünk lesz. Vicces és könnyen meg lehet majd érteni, miről van szó. További nehézség volt még, hogy nem ért rá sohasem az operatőr és a jelölteknek is volt hogy más elfoglaltságuk. Akadt, amelyet nem mondhattak le és ez nagyon megnehezítette a forgatást. Egyébként lesz a filmben egy konyhajelenet; erről elöljáróban csak ennyit.

-     Milyen programokkal készültök?
-     Nekem személyesen két kedvencem van, Van egy nagyon jó "narrálós", továbbá lesz egy karaokenk is Alice néni, Klopfer Ágnes tanárnő és Bobcsák Krisztina tanárnő részvételével, várhatóan hatalmas nagy buli lesz. A jelöltekkel lesz tojás-quiz, és iszapbirkózás. Speciális kedvencem, ahol nagyon nagy nyeremény is lesz, az a célba rúgás lesz a tesiben. A résztvevők száma azonban korlátozott, a nyertes egy karton üdítővel lesz gazdagabb.

-     Hogyan ment a felkészülés a bevonulásra?
-     A bevonuláshoz szükséges tánchoz természetesen segítséget vettünk igénybe tánckoreográfus formájában. A próbákat szintén nagyon nehéz volt megszervezni, ezért néha le kellett mindenkinek mondania egy-két programot. A táncpróbák természetesen nem csak délután zajlottak, elkértük magunkat órákról is. A tanárainknak a segítséget innen is köszönjük, jó táncunk lesz!  A zenéket mi vágtuk össze, nagyon sok jó elem van benne, ezt részben a koreográfusunknak is köszönhetjük. Lesz két autónk, amivel bejövünk. Gondolkoztunk azon, hogy gyalog jövünk be, de végül az autók mellett döntöttünk. Nagyon nehezek voltak a próbák így visszagondolva, még most is kell egy kicsit gyakorolni. Reméljük, komoly táncot mutathatunk be.

-     Melyik korosztályt céloztátok meg a kampányotokkal?
-     Leginkább a kicsiket. A kampányfilmünkben is szerepelnek, illetve a programok is úgy lettek kitalálva, hogyha egy kisgimnazista elindul egy versenyen, neki is legyen esélye.  A játékszobával kapcsolatban is gondoltunk rájuk, ahol egész nap fifázhatnak vagy más játékokkal játszhatnak.

Szöveg: Párkányi Krisztián 7/2 
Kép: Internet

Megjegyzések