Poetry Video Project: eredmények, elkészült művek




Tanáraink minden évben azon fáradoznak, hogy izgalmas feladatokkal és programokkal színesítsék az iskolai életet.  Nem tett másképp Vazsita Eszter Tanárnő sem, aki idén először egy új, kreativitást igénylő Poetry Video Project nevezetű versennyel állt az angol nyelvet tanuló diákok elé.

 A feladat nem volt túl egyszerű: a résztvevők négy-öt fős csapatokkal indulhattak, majd egy angol nyelvű vershez, ami származhatott magyar szerző tollából is, rövid kisfilmet kellett forgatniuk.
Már maga a tökéletes vers megtalálása sem volt piskóta, elvégre a versenyzőknek arra is gondolniuk kellett, hogy meg lehessen filmesíteni. A csoportoknak egy hónap állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék a legfeljebb három perces videoklipet.

Az eredményhirdetésre, kis csúszással, április 18-án került sor az A9-es tanteremben, ahol a legjobbnak ítélt kisfilmeket Eszter néni le is vetítette, hogy a többi résztvevő is megnézhesse. Már így, kezdetben is egészen sikeres volt a verseny, ugyanis összesen 20 csapat, azaz több, mint 80 diák vett részt rajta.

A zsűrinek több szempontot is figyelembe kellett vennie, úgy, mint a kreativitás, a vers szövegének kiejtése, a vágás, a képminőség és az, hogy a videó tartalma szoros összefüggésben álljon a mű mondanivalójával. Voltak olyan versek, amelyek népszerűbbek voltak, ezért több csoport is feldolgozta, de a zsűrinek sikerült elbírálnia őket és megszülettek az eredmények.

Az első helyezett a 9/2 osztály egyik csapata volt, akik William Blake The Tyger című versével indultak. A csapattagoknak, Harsányi Julcsinak, Harsányi Dorkának, Kopcsó Millának és Gyulai Rékának járó fődíj egy 3000 Ft-os büféutalvány volt, amit levásárolhatnak az iskolai büfében. Gonda Anasztázia, Matiscsák Melitta, Tóth Viktória és Tolnai Ágnes 10/2 és 10/3-as tanulókból álló vegyes csapatának a második, míg Lovas Levente, Pecsét Bálint, Szabó Ábel és Takács Ákos csapatának a harmadik helyezést sikerült elcsípnie. A második helyezett Erin Hanson Not című versével indult, a harmadik pedig Kosztolányi Dezső Mostan színes tintákról álmodom című költeményével nevezett, amely angol fordításban az I Dream of Coloured Inks címet viseli.

Az elkészült videókat itt lehet megtekinteni:


Szöveg: Bátor Virág 8/2
Kép: Párkányi Krisztián 8/2

Megjegyzések