Ballagás 2018


Ötödik osztály óta folyton azt mondják nekünk az osztályfőnökeink, hogy „nemsokára itt az érettségi,” de mindig csak a szemünket forgatjuk és nem hiszünk nekik. Pedig szinte csak néhány pillanat, mire odakerülünk. Valószínűleg az idei tizenkettedik évfolyam tanulói sem dolgozták még fel teljesen, hogy ezután már nem lesznek a Miskolci Herman Ottó Gimnázium diákjai.


Megható volt látni, ahogy a színpadon álltak, egyetlen, hatalmas egyenruhás tömegként és végigpörgették a fejükben az elmúlt néhány évet. Az első napot az iskolában, a feleléseket, a századik órai pizzázásokat, az osztálykirándulásokat, az utolsó tanórákat.


Több száz ember gyűlt össze a péntek délutáni ballagáson: családtagok, barátok és közeli ismerősök, akik figyelemmel kísérhették a ballagás minden pillanatát, miközben az ajándékba hozott csokrokat és léggömböket szorongatták. A hagyományokhoz híven az osztályok közösen indultak el a termeikből és együtt énekelték a ballagási dalokat. A búcsúbeszédet a 12/1 osztály egyik kiemelkedő tanulója, Toronyi Aliz mondhatta el, ami hatalmas megtiszteltetésnek számít. Madarász Péter Igazgató Úr a beszédében elmondta, hogy a Herman Ottó Gimnáziumért Érdemérmet idén Fodor Nikolett kapta, csodálatos tanulmányi- és versenyeredményeiért, példás emberi jelleméért.


Azok az emberek, akik eddig egymás életének részét képezték és minden napot együtt töltöttek, pár év múlva régi ismerősökké kopnak, viszont soha nem felejtik el egymást, mert együtt nőttek fel és váltak fiatal felnőttekké. 


Írta: Bátor Virág 8/2
Fotók: Párkányi Krisztián 8/2

Megjegyzések